2013. szeptember 12., csütörtök

tantárgyaim


hűű már egy hete volt az első herbal kaja-italok óránk...
btw csodás! nagyon bírom a tanárcsajszit. egész jól beszél angolul, közepesen idegesítő indotulandonságokkal rendelkezik, odafigyel ránk, interaktív órát tart és kreatív!! pl szerkesztünk egy blogot, oda töltjük fel a tanárok által csekkolt anyagokat, így mindez később is megmarad! állati! Jah és ami még jobb, lesznek gyakorlati órák is, ahol a laborban tartósítunk majd ezt-azt. (tervezem, hogy néha leugrom oda csak úgy hobbiból)
plusz kikönyörögtem -remélem betartják- egy külön vizsgálatot a C vitamin tartalom főzés előtti és főzés utáni mennyiségének mérésére. Ugyanis itt Szaunaországban mindent lekvárnak, vagy cukorkának főznek amihez finoman megjegyeztem, hogy ezesetben ne beszéljünk már c-vitamintartalomról...

JAMU
kb ugyanaz, mint a herbal, de itt kifejezetten a környéken termelt gyógyhatású készítményekről fogunk tanulni. +gyárlátogatás - állat

kultúrális differenciák
hmm, elmélet. közepes. de legalább angol cikket kell olvasnunk. (@Katuuuus: van valami ördögűzésük a terhesség 7. hónapjában! érdekel? :) )

aart therapy
azt még nem tudom mit fogunk tanulni, de a tanár magával ragadó. laza, közvetlen, nem érdekli, ha nem a suli előírásai szerint oltözünk és elvisz minket kiránulniiiiii:) 2 napos kitelepülés valahol a környéken, plusz elhintette (de ez tényleg nem biztos!! hogy Myanmarba vagy Kambodzsába vinne minket a téli szünetben) akár igaz, akár nem, nekem már ő lesz a szerelmem:)

fel akartam venni az Enterpeneurship órát, de a néni jávaiul beszél, és a mondatok 1/10-t fordítja basic angolra és egy óra alatt 2 diát vettünk át. nem az én tárgyam, vagyis nem kötelező és ezért nem fogok 7:30ra járni keddenként.

indonéz folklór
ÁÁÁmerikában doktorált bácsi, szintén közvetlen és jól beszél angolul. Édes, mondta, hogy tök jó, hogy indonézül tanulunk, mert azt itt Jáván, úgysem tudjuk majd használni. Tananyagot még nem láttunk, de lesznek majd városban kóricálós órák is.

Nyelvóra
Indonéz néni közepesen valós sugárzású mosollyal. (ha majd teljesen megértettem, hogy is vannak a szintek, írok róla egy bejegyzést)
érdekes, hogy külföldieket tanít angolul indonézre, mégsem sikerül neki egy alany állítmányos mondatot sem összerakni. mindenesetre kedves, átlagszinten buta. (legutóbbi házi feladat: 5x kellett leírni azt a mondatot, hogy: őt hogy hívják? őt xy-nak hívják...)

4 megjegyzés:

  1. Milyen öltözködési előírásai vannak a sulinek?

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet, hogy az indonéz nyelvtanárnéni orosz?? ;-)és lefogadom, hogy a kirándulni visz tanár pedig egy fiatal fickó. Szerintem csak a mankódat és a fényképeződet vidd órára és nem lesz itt hiány a kirándulásban... :D
    egyébként pedig jobbulást! puszik!

    VálaszTörlés
  3. Fedett térd és váll, no dekoltázs (ha lehet galléros felső) és zárt cipő... azért mi teva szandálban járunk. :)

    VálaszTörlés
  4. @Mesi: hmm, látod ezt nem kérdeztem tőle! csak annyit mondott, hogy Semarangi, a nemzetiségéről nem esett szó :)
    a kirándulós meg valóban pasi, olyan 40 körüli, habár itt nehéz életkort megállapítani!

    VálaszTörlés