2013. szeptember 9., hétfő

Péntek este


Persze, vakok vagyunk még ebben az idegen orszában, de azért ne maradjunk itthon péntek este, tutira találunk valakit, aki 'bevállal' minket. (szűk keresztmetszet a közlekedés, mert autója kevés embernek van, robogóra meg ugyebár csak egy plusz ember fér el és itt a szűk környéken csak az utcai kajáldások, benzinárusok vannak.) Nem kellett aggódni, David (Peru) szólt, hogy 6-kor találkozik egy csoporttárssal, menjünk mi is. A 6-ból fél 7 lett persze, de ez nem meg sem kottyan (nekem sem!!!) az ok is érthető: imádkoznia kellett.  A lényeg, hogy már döcögünk a lassú közlekedésben és memorizálhatjuk a szemétkupacok között fellelhető érdekességeket.
Egy kisebb kör után, felmerült, hogy együnk valamit és hát mi mást, mint Nasi Padang-ot,  az itt a menő, én állok elébe!
Étterem, nagy pohár tea és kézmosóvíz az ültetéshez jár, a megrendelt éltel, pedig 6-8p után került asztalra. Itt elég gyakori, hogy több kisebb kupacot halmoznak egy tányérra, feltételezem szisztéma szerint, de ennek rejtelmeire nehéz választ kapnom, de nézzük a listát:
Rizs: átlagos, ragacsos verzió, leöntve valamelyik kupac csípős szószával.
Narancsfalevél: fonnyasztva. a suliban hallottam róla, valamiért egészséges, de az majd csak később derül ki. Halvány citrus íze van, de semmi nehezen ehetű 'fű' jelleget nem lehet tapasztalni. Szegény David addig ette, amíg nem szóltam, hogy az nem spenót...így járt.
Marhapörkölt: paprika nélkül, puhára, de nem szétfőzve. érezhető húsíz, amit rögtön utána elnyom a csípős, így más nem derül ki az összetevőkből számomra.
Articsóka: finom, nem szálkás, mint nálunk, kicsit csíp
zöld chilli: a fentiek fejében egy villányit kóstoltam csak. Elég volt. Majd a jövő hónapban már ez is jobban megy.
(a képen balról jobbra-bocsánat, rossz helyre került a fókusz:( )






@Szabó Zsófi, büszke lennél rám. A lengyel lány sírt a csípőstől, a perui srác meg feladta és narancslevezett, így ketten maradtunk az indo csajszival, akik jóllakásig vállaltuk a menüt! De azért közöltem vele, hogy ha bárki azt mondja neki, hogy a magyar kaja csípős, ne higgyen neki!




hazafelé nemzeti témák jöttek, melynek keretein belül David megkérdezte ismerem-e Puskást, majd a rubik kockáról beszéltünk, amit mindenki (!) ismert, de senki sem tud kirakni, a csodás vízipólósainkról, a hasonlóan állat lengyel röplabdásokról éés a többi csodaságról.

Jó éjt!






ps.
Csípések száma:1, vélhetően nem szúnyogtól.
Csirkeláb: megunta már az első, otthon kapott gyakorlatsort, így úton van már a következő adag-»feltehetően javul!

1 megjegyzés:

  1. Ha ha, buszke is vagyok! Egyebkent addig rendben vagy, amig kigyot meg tucskot bogarat nem akarnak etetni veled :)

    VálaszTörlés