2013. október 3., csütörtök

Nagyon elsők

A napokban úgy alakult teljesen spontán átestem néhány korábban (szándékosan vagy szándéktalanul) halogatott élményen.
Íme a fényképes beszámoló:)

1) Az első garázsétterem. Ez még mindig nem a hardcore utcai mozgóárus szintje, de jó úton haladok afelé, hogy annak a tesztelését is gyomorfertőzés nélkül túléljem. Itt sült tésztát tettünk zöldséggel, 5000 rupiáért (kb. 103 forint), ami helyi szinten is olcsónak számít. A helyt ÁNTSZ sosem látogatja, úgy vélik túl sok az utcai árus, akit ellenrizni kellene, így bele sem fognak. :)
A konyha, hagyományos döngöltföldes, de a nyitott kéményt nem kockáztatják meg a gyakori esőzésre való tekintettel, így a plafon fekete némiképp a mindennapos olajban sütéstől.
A fogadtatás kedves, szeretnének bevágódni, hogy törzsvendégek legyünk, így ingyen vizet kapunk. Silena jéggel, én jég nélkül kérem, ezért az én verzióm tűzforró... sebaj, a kilátás kárpótol.

A hasam vihog a bacilusaikon, így az ár/élvezet: 5/5



2) Az első kézzel elfogyasztott teljes menü
Nasi Padan (Randam) látható elvitelre kérve, így banánlevélbe és papírba csomagolták. Az egyik osztálytársunk jelent meg vele óra előtt, hogy ezt ki kell próbálnunk, mert isteni, de evőeszköz nincs, legyünk helyiek és markolásszuk csak az ujjainkkal a ragacsos rizst. 
Ugyanezt kóstoltam étteremben is, de azt kell mondjam, a lépcsőnevős verzió nyert a versenyben



3) az első, (AZ ELSŐŐ) általam egészségesnek vélt fogás
Találtam a piacon nem zöld paradicsomot! Nem vertek át a répa vásárlásnál és egy ügyes csellel helyi áron kaptuk meg az árut. Ugyanis, ha fehérbőrűként árat kérdezel, lehúznak, amennyire csak lehet. Így szépen kivártuk, míg valaki 1 kg répát vásárolt, majd odaosontunk, láttuk, hogy mennyit fizet, amit a kezünkbe készítve csak annyival kellett megspékelni, hogy ugyanezt!!! :)
a szóját meg gondolom az eső hozza, mert egy kétmarékos adag 30forintba kerül.
+ fokhagymagranulátom otthonról
+ olívaolaj Görögországból

holnaptól megint sült rizs, rántott tofu, rántott szójabab, rántott újságpapír, csirkefej...stb. amíg újból nem teszünk látogatást a patkányos piacon:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése